Взеха книжката на пиян шофьор на автобус, който е трябвало да вози сливенски деца на екскурзия

Взеха книжката на пиян шофьор на автобус, който е трябвало да вози сливенски деца на екскурзия. Тази сутрин пътни полицаи са установили водач на автобус с положителна проба за алкохол, който е трябвало да превозва деца на екскурзия.

Днес в 08,35 полицейските служители са изчаквали на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен пристигането на автобуси, които е трябвало да превозят деца на екскурзия в страната. Водачите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол. Пробата на 62-годишният водач на единия автобус е показала положителен резултат над допустимото /над 0,5 промила/. Спрямо него е взето отношение по Закона за движение по пътищата, като му е отнето свидетелството за управление и му е съставен акт за административно нарушение. Издаден му е талон за медицинско свидетелство. Водачът е подменен с друг от организаторите, който също е изпробван, като пробата е дала отрицателен резултат.

В ОДМВР-Сливен се осъществява координация и взаимодействие с училищните
ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” във
връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година. В тази връзка се извършват проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или
наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните
средства, с които ще се извършва транспорт на децата. При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук