Видеокамери ще следят пътя на горивата до бензиностанциите

С пълно видео наблюдение държавата ще контролира движението на горивата у нас. Междуведомственият център ще е в ГДБОП, съобщава bTV.

Камерите в центъра показват в реално време какво се случва на 40 точки на различни гранични пунктове, наблюдават се морски точки и пунктове на река Дунав, а от скоро и сухоземни пътища.

„Оказва се, че всяка институция работи, но помежду им има пропуски. За това е изграден този общ център, представители на всички ведомства да са на едно място – митници, гранична полиция, ДАНС, ГДБОП и полиция“, каза премиерът Бойко Борисов и допълни, че всички те ще работят в изолирано помещение, ще ползват масивите на всяка институция.

С тази система ще спрат спекулациите колко танкера са минали, и за кои точно танкери става дума, посочи премиерът. „Искаме да покажем на българските граждани как от танкера до бензиностанциите върви горивото”, отбеляза още Борисов.

Росен Бъчваров от НАП обясни, че четири системи имат общи ресурси – контрол на корабния трафик, термокамери. Системата позволява дори да се наблюдават данни назад във времето.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук