ВИК: Водоснабдяването на Сливен е подсигурено, екипите ни са готови за работа в зимна обстановка

Водоснабдяването на Сливен е подсигурено, екипите ни са готови за работа в зимна обстановка, това съобщи Георги Султанов от ВИК Сливен. По думите му, в момента язовир „Асеновец“ е на 1 /3 от обема си, на този етап няма никава опасност за водоснабдяването на града, коментира той.

„Разчитаме да падне дъжд и сняг, ще изкараме по някакъв начин зимата, но е важно да си осигурим необходимия обем вода за следващата година. Освен това имаме помпени станнци, които на 80 % задоволяват нуждите на града. За сега те се ползват частично от гледна точка да пестим наличнта вода в язовира. При последните дъждове нивото на язовира е паднало с 4 см. вместо с 10 см. както падна обикновено за денонощие“, каза още Султанов.

Според него, екипите на ВИК са готови за реакция при зимна обстановка. „Служителите ни са екипирани с работни облекла при зимни условия, разнесени са материали по планинските райони където има опасност при снеговалежи да е ограничен достъпа, отоплени са помещения, помпени станции, от гледна точка замръзване на машини и съоръжение и няма проблем да изкараме зимата нормално. При ниски температури и авария на водопроводна мрежа имаме достатъчно материали, за да се справим, но в практиката се е случвало и почистващите фирми да ни съдействат и да опесъчават, коментира специалистът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук