ВиК Сливен ще иска пари от държавния „ВиК Холдинг“ за нови водопроводи по селата

ВиК Сливен ще иска пари от държавния „ВиК Холдинг“ за нови водопроводи в населените места с най-чести аварии. Това стана ясно по време на работна среща в МРРБ за проблемите с водоснабдяването в малките населени места в област Сливен.Освен това на срещата е обсъдена и нуждата от нова В и К – инфраструктура. В нея участваха  зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, изп. директор на “Български  В и К  холдинг“ ЕАД Илиян Илиев и областният управител Чавдар Божурски. Срещата се проведе на 10 септември със съдействието на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

В резултат на проведените разговори предстои чрез областния управител като председател на Асоциацията по В и К да се направи оценка и заявка до „Български  В и К холдинг“  за  осигуряването на средства, с които да се изградят нови водопроводи в населените места с най-чести аварии и затруднено водоснабдяване, включително и за възстановяване на уличната настилка след приключване на строителните дейности. Малките населени места, които ще бъдат включени в заявката, ще бъдат уточнени в близките дни със съдействието на членовете на Асоциацията по В и К.

На срещата бе обсъдена дейността по проекта на МРРБ за изграждането на пътен възел на автомагистрала „Тракия“ към гр. Кермен, предстоящата рехабилитация на пътя Сливен – Елена, изграждането на главен водопровод  в  с. Жельо войвода.

В срещата участваха и представители на местната власт. Преди посещението в МРРБ те бяха приети от земеделския министър Десислава Танева

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук