Винетките поевтиняват с 10% от януари

Стойността на всички видове винетки ще намалее с 10%, като там, където сумата не е цяло число, ще бъде закръглено в полза на потребителите. Намалението ще влезе в сила от януари 2023 г. Така, например, най-търсената винетка – годишната, която в момента струва 97 лв., от догодина би струвала 87,3 лв. Това означава, че ще бъде закръглена на 87 лв., съобщиха от МРРБ.

Превозните средства между 3,5 и 12 тона от 1 юли да плащат между 2 и 7 стотинки на километър за преминаване през второкласните пътища в страната. В момента второкласната пътна мрежа е включена в обхвата на тол системата, но ставката за нея е нула стотинки на километър.

Предложението за промени в Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа, направи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. По негова инициатива в МРРБ беше проведено обществено обсъждане на предложените промени в Закона за пътищата и в Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа. На работната среща бяха поканени представители на браншовите организации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук