Владимир Русев: Безопасността на движението е проблем, който не бива да се политизира, а да се работи за решаването му

Безопасността на движението е проблем, който не трябва да се политизира. Необходимо е да се предприемат реални действия, за да се спасят човешки животи. И за да не останат това само добри намерения, а осъществени идеи, заедно ще работят водачът на листата на ПП „Има Такъв Народ“ в Сливен Владимир Русев и заслужилия майстор на спорта, европейският шампион по автомобилизъм и експерт по безопасност на движението Павел Жеков.

На среща днес двамата обмениха идеи и предложения за намаляването на произшествията и засилване на пътната безопасност в региона.

„Изказвам благодарност към Павел Жеков, за инициативността му и загрижеността му относно войната по пътищата на България. Проблемът с високия процент пътни инциденти, повечето от които с фатален край е доста сериозен и трябва да му се обърне задълбочено внимание. Общонационалният характер и прякото застрашаване на човешкия живот поставя темата високо над партийните интереси и затова трябва всички да обединим усилия и да се справим заедно, като единно общество“, заяви по време на срещата Русев.

От своя страна Павел Жеков сподели постигнатите добри резултати от въвеждането на подходяща, експертна методология за обучение на шофьорите. Изтъкна и положителния ефект от практическите занимания, които той и неговия син организират на изградената от тях специализирана писта.

„Безопасното шофиране не е вродено на човека, то се придобива. Затова е необходимо да се наблегне върху изграждането на допълнителни умения при водачите на МПС, чрез преподаването по съвременна и адекватна методология. Опитът, който съм натрупал, познанията от Академията в Париж и дългогодишната ми практика, могат да бъдат изключително полезни за шофьорите в региона и с това да допринесем за значително намаляване на пътните инциденти в Област Сливен. Академията, която ръководя действа изцяло според европейските норми и Резолюцията на ООН за намаляване на жертвите по пътищата. Имаме доста идеи за работа в тази посока и се надявам да срещнем разбиране от страна на институциите. Готови сме да инициираме и проведем широк обществен дебат по този въпрос“, сподели европейският шампион по автомобилизъм.

Според Владимир Русев, културата ни на водачи и пешеходци трябва да започне да се гради още от най-ранна детска възраст. „Уменията на младите шофьори, а и на по-опитните трябва да бъдат доразвити на теория и на практика. Отворен съм за участие и подпомагане на подобни инициативи, не толкова в политически, а в чисто човешки план“, посочи още той.

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук