Владимир Русев: До 2 септември ще имаме становище как да помогнем за решаването на проблема с водопровода в „Речица“

До 2 септември ще имаме яснота как от парламентарната група на „Има такъв народ“ можем да помогнем за осигуряването на източник на допълнително финансиране за реализирания от “ВиК” – Сливен проект за изграждане на 28 км. нова канализация и подмяна на 5 км. стари водопроводи в кв. „Речица“. Това заявиха депутатите от 21 МИР Сливен Владимир Русев и Иван Клисурски след участието си вчера в среща за решаване на казуса с проблемното водоподаване в сливенския квартал.
„От „ВиК“ Сливен са изготвили проект за подмяна на водопроводите на стойност 6 млн. лв., който е трябвало да бъде финансиран от самото “ВиК”, но поради “драматичното” състояние на дружеството, пари няма. С колегата Клисурски поехме ангажимент да обсъдим с експертите от парламентарната група на ИТН възможностите за допълнително финансиране и да излезем със становище до четвъртък“, посочи Русев.
По думите му, в кв. „Речица“ живеят над 5 000 души и не е нормално в наши дни да се стига до подобни абсурди – ограничено водоподаване, непрестанни ремонти, течове, недостатъчно налягане, влошено качество на водата.
„Подобни проблеми с ВИК мрежата има на територията на цялата Област. Ще положим максимални усилия да помогнем на града си, но проблемите трябва да се решат кардинално, на базата на интегриран, комплексен подход, който изисква компетентна експертност“, категоричен е депутатът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук