Владимир Русев и Движение за активна регионална политика канят сливенските граждани на експертна среща с Крум Дончев

Експертна среща по темите пътна безопасност, транспорт и автомобилен спорт, организирана от Движение за активна регионална политика, чийто съучредител е бившият народен представител Владимир Русев, ще се прожеде на17-ти ноември от 17:30 ч., в зала „Май”. Гост на инициатижата ще бъде Крум Дончев – експерт по посочените направления.

„Желанието ни е да поддържаме гражданското съзнание във висока степен на обективна информираност по важните за обществото ни теми, както и да предизвикаме експертен дебат по тях. За тази цел предвиждаме провеждането на редица експертни срещи в Сливен, на които ще имаме възможност да се запознаем с мнението на специалисти в различни области, както и да обменим идеи със сливенските представители на конкретните социални и икономически сектори”, заяви Владимир Русев.

От ДАРП споделят тезата, че растящият брой жертви и пострадали в следствие на ПТП-та в България превръщат проблема в криза, по отношение на която трябва да се предприемат спешни оздравителни и превантивни мерки.

„По улиците ежедневно загиват децата ни, близките ни. Сливенските електронни медии изобилстват от новини за катастрофи и заловени водачи с алкохол или наркотични вещества в кръвта. Проблемът е много сериозен и затова решихме тази да е една от първите теми, по която да говорим“, сподели Елизабет Кендерян – съучредител на ДАРП.

Познаваме Крум Дончев предимно от рали спорта и от постиженията му по скоростните отсечки на България и Европа, но неговият професионален път е свързан с транспорта, а обществената му ангажираност – с безопасността на движението по пътищата.

От движението канят всеки, които се чувства граждански ангажиран по темата за пътната безопасност, професионално свързан с транспорта или е почитател на рали спорта, да присъства на срещата и да вземе активно участие в нея.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук