Владимир Русев кани полския посланик в Сливен за представяне на възможностите за икономическо съструдничество

Председателят на Полско-Българска Търговска Камара Владимир Русев кани в Сливен посланика на Република Полша за представяне възможностите за икономическо съструдничество. Русев  ще бъде официален гост на тържествен концерт по случай полското председателство на Вишеградската група. Поканата е на Посолството на Република Полша в София , а концертът ще се състои на 15 октомври, четвъртък, в Полския институт в София.
На концерта ще прозвучат произведения на най-изявените композитори от страните от Вишеградската група.
Припомняме, че на 1 Юли 2020 г., Република Полша пое председателство на Вишеградската група, което се провежда под наслов „Връщане към вярната посока“ („Back on track”). Групата се фокусира върху задълбочаване на сътрудничеството в дигиталния сектор и в областта на сигурността, в развитие на инфраструктурата, както и върху подкрепа на желанието за интеграция на страните от Западните Балкани и развитието на Източното партньорство.
„Сътрудничеството на България с Вишеградската четворка е от стратегическо значение за страната ни. Групата постепенно се превръща в сериозен икономически фактор в Европа. Важно е да заздравим съществуващите ни взаимоотношения и да легитимираме общите си позиции в отделните сфери, както и да обединим усилията си за постигане на цели като стимулиране на младите хора и подкрепа за малките и средните предприятия. Ще използвам случая да поканя посланика на Република Полша, Н. Пр. Мачией Шимански на посещение в Сливен, на което да му представим икономическия потенциал и възможностите за инвестиране в региона.”, заяви Русев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук