Владимир Русев от ПП „Има Такъв Народ“ Сливен: Отстояването на българския интерес е въпрос на изискан баланс, в чийто център винаги трябва да бъде България  

Граждански дебат по основните стълбове от програмата на ПП „Има Такъв Народ“ се проведе в Нова Загора. По време на инициативата, кандидатите на партията имаха възможност освен да се запознаят с проблемите на хората от тази част на Сливенска област и да представят своите гледни точки за това как биха допринесли с работата си нещата да се променят в положителна посока.

Общинският координатор на партията за Нова Загора – Пламен Михайлов приветства присъстващите и посочи, че дори самото им посещение на дебата е белег за тяхната ангажираност и заинтересованост за бъдещето на България. „Вярвам в обединението на нашата нация и силите ни за извоюване на по-достойни времена за децата ни, за родителите ни, за нас самите“, каза той.

Всички присъстващи кандидати за народния вот от партията на Слави Трифонов се представиха и посочиха причините, поради които са решили да се присъединят към политическия проект.

За Иван Клисурски – втори в сливенската листа на „Има Такъв Народ“, това е желанието да допринесе за провеждането на адекватна здравна реформа. „Аз завършвам медицина. Коментирайки с колегите ми бъдещата ни реализация, повечето посочват водещи европейски лечебни заведения като следваща стъпка по пътя на развитието си“, каза той. Според него, нещата трябва да са коренно различни-младите лекари да работят в родината си, а здравеопазването да се превърне в общодостъпно за всички български граждани.

Водачът на партийната листа в Сливен Владимир Русев представи пред  присъстващите на срещата граждани сферите, в които той би могъл да бъде полезен на страната си. „Направленията, в които имам вече натрупан опит и знания са външни отношения и икономика, които са проявление на академичния ми профил, както и земеделие, към което придобих афинитет, вследствие на професионалната ми реализация в България. Като управител на предприятие за преработка на биологичен пчелен мед и в качеството ми на председател на Асоциацията на преработвателите на биологични пчелни продукти, имах възможност да се сблъскам с множество проблеми в широк кръг от секторите на родното селско стопанство“ посочи още Русев.

По време на срещата се проведоха също и дебати относно ролята на страната ни в Европейския съюз, бизнесът на местно ниво, възнагражденията на трудещите се в региона, ситуацията в образователната ни система, корупцията, бедността и др.

„Отстояването на българския интерес в условията на членствата ни в ЕС и НАТО, както и във взаимоотношенията ни с трети страни, е въпрос на изискан баланс, осигуряващ усещане за удовлетворение на всички заинтересовани страни, в центъра на който винаги трябва да бъде България. Това може да се постигне единствено от дипломати с много високо ниво на кариерно развитие, многопрофилен интелект и патриотично оформени морални устои“, отбеляза водачът в Сливен.

В диалога се включиха още и Пламен Пенчев, д-р Мариела Красимирова и Даниела Василева, които отговориха на въпроси, отнасящи се до техните компетенции.

Изказани бяха и мнения, че интересът на земеделските производители не е достатъчно защитен пред вноса на стоки от трети страни, както и че ниските цени на земеделските продукти отказват много от хората да се занимават със земеделие, а селата продължават да се обезлюдяват.

Секретарят на местната структура – Диньо Добрев, който е родом от Нова Загора подчерта, че развитието на родния му град е от приоритетно значение и иска за хора тук достоен и спокоен живот. „Тази среща няма да е последна, ще изисквам от всички кандидати за народни представители чуваемост и отзивчивост към проблемите на Нова Загора и региона, както и периодични посещения на място“, допълни той.

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук