Внимателно с предизборните обещания: В Мексико влачиха кмет с пикап, забравил да ремонтира път след спечелени избори

След старта на предизборната кампания обещанията от кандидати за кметове ни „заливат“ от всякъде, чрез медии, предизбори срещи с избиратели и по всякакъв възможен начин, само и само кандидатите да се доберат до желания пост. Щедростта при раздаването на обещания преди изборите обаче не е като изпълнението им след вота. Много скоро настанилите се в кметския стол услужливо забравят какво са обещавали – къде ремонти на улици, къде по-добро водоснабдяване, зелени междублокови пространства, детски площадки и куп други благини за избирателите.

И докато в България обикновено неизпълнението на обещанията се разминава само с разочарование у измамените гласоподаватели, то в Мексико „търсят сметка“ на кметовете, които са избрали. Там влачиха кмет с пикап, защото забравил да ремонтира път след спечелени избори.

Единадесет души са арестувани в Южно Мексико, след като кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, съобщава БиБиСи.

Полицията се намесва, за да освободи кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който според съобщенията няма сериозни наранявания. Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път. В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи.

Кметове и местни политици в Мексико често са атакувани от наркобанди, когато отказват да сътрудничат в техните престъпни схеми, но много рядко заради неизпълнени обещания в кампания.

Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук