Военни вертолети ще изпълняват полети от Румъния към „Ново село“

В периода 22 -23 март 2022 г. по националната пътна инфраструктура от Гърция към учебен полигон „Ново село“ се придвижва автоколона, с която ще бъдат транспортирани личен състав и военна техника, съобщават от Министерството на отбраната. Придвижването е във връзка с участието на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“, която се провежда на учебния полигон.

Във връзка с планираните съвместни тренировки военни вертолети ще изпълняват полети от Румъния към „Ново село“ и обратно.

От МО припомнят, че съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина.

В „Joint Training“  участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се казва в съобщението.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук