Военни и журналисти участваха в турнири по стрелба по повод празника на Сухопътните войски

Центърът за подготовка на специалисти-Сливен проведе днес два турнира по стрелба с
пистолет „Макаров“ в чест на 19 ноември-бойния празник на Сухопътните войски – турнир за журналисти и турнир за отборите на ЦПС.

Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет № 477 от 1992 г. и Заповед № 3478 на министъра на отбраната от 1992 г. По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота провежда решителното сражение при Сливница. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава от 1878 г. С победата в Сръбско-българската война е защитен актът на Съединението между Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее обединен и свободен.

Отборите на ЦПС показаха майсторска стрелба и на първо място се класира
отборът на 61-ви танков батальон, на второ място отборът на ЦПСВ, на трето отборът
на 2-ри танков батальон.

В индивидуалното класиране сред жените на първо място е младши сержант Даниела Пейчева от 61тб, на второ ефрейтор 2 клас Марияна Пейчева от Щабна рота, на трето ефрейтор 1 клас Таня Димитрова от 2 тб.

В индивидуалното класиране сред мъжете на първо място е старши сержант
Станислав Стоянов от 61 тб, на второ старшина Людмил Илиев от ЦПСВ, на трето
младши сержант Нури Гавазов от ЦПСВ.

Достойното представяне на журналистите бе придружено и от заявка за бъдещи
участия.

Всички участници бяха поздравени от командира на ЦПС полковник Любомир
Вачев, който наблюдава двата турнира и връчи грамоти на победителите.

На 17 ноември от 10.00 часа Центърът за подготовка на специалисти – Сливен обявява Ден на отворени врати за деца от сливенските училища и детски градини. В Деня на отворени врати (бул. „Бургаско шосе” № 12) ще има показ и демонстрации на техника и обиколка сред музейната експозиция на бронирана техника. По повод празника на тържественото строяване на целия личен състав ще има празнично слово, ще бъдат прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи, тържествен марш.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук