Времето се разваля, от АПИ съветват: На път само с коли, готови за зимата

Днес времето ще се развали и ще започне да нахлува по-хладен въздух. В северозападните райони ще вали дъжд, през деня и над останалата част от страната облачността ще започне да се увеличава.

Вятърът ще бъде от североизток, над южните райони от югозапад и там ще бъде все още топло. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, за София 4. Дневните температури ще бъдат от 4 до 7 градуса в районите с дъжд и мъгла, до 15 градуса в Южна България. За района на София максималната температура ще бъде 9 градуса, по Черноморието 10-13, в Северна България около 6-8 градуса, в Южна България 12-14 градуса. В неделя – Стефановден отново ще бъде облачно и дъждовно с температури от 8 до 11 градуса, в северните райони около 5-9 градуса.

За предстоящите празници, когато много хора пътуват, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Емоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.  

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук