Връчват наградата „Сирак Скитник“ на 24 октомври

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена на 24 октомври по време на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“. Проявата е едно от основните събития в програмата за отбелязване на празника на Сливен-Димитровден.

Изложбата ще бъде открита от 17.00 ч. в изложбената зала „Сирак Скитник“. Преди това, от 16.00 ч. в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, почетният гражданин на Сливен проф. Иван Русев ще представи втори и трети том на сборника „Сливенци“ – издание на Сдружение „Мати Болгария“.

Aкцент в програмата е и честването на 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева – носител на наградата „Добри Чинтулов“. Творческата вечер „Станка Пенчева – сливенка докрай“ се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ и ще се състои на 23 октомври от 17.00 ч. в камерна зала на ДТ „Стефан Киров“.

В програмата са включени и награждаванията на трите ученически конкурса, свързани с празника на града: на 22 октомври от 13.00  ч. в залата на Регионално управление на образованието – Сливен ще бъдат наградени участниците в конкурса за стихове и дигитална снимка „Аз обичам Сливен“, организиран от Младежки дом и Младежки общински съвет. Ден по-късно, на 23 октомври от 11.00 ч. в изложбена зала „Сирак Скитник“ ще бъдат наградени отличените деца – победители в 25-ото издание на конкурса за рисунка „Аз и моят град“, организиран от Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“, а на 24 октомври от 18.00 ч. в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ своите награди ще получат участниците в конкурса за есе „Моят град – история, традиции, култура и образование“, организиран от Областна администрация, Регионално управление на образованието и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук