Все още не са готови резултатите от съдебномедицинската експертиза по случая с Ренета Томова

Снимка: Стоимен Стоименов

Автор:Яна Дамянова

Все още не са готови резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по случая с починала родилка Ренета Томова в Сливенската областна болница. Това съобщи за Slivenpost.bg д-р Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

„Поддържаме връзка със следователя по случая и той ме информира, че все още не е дошла. Предполагам, че и Медицинския одит също ще изчака резултатите от експертизата и тогава ще се ни представи доклада си за качеството на медицинското обслужване. За момента имаме само резулта от проверката на РЗИ, която показва, че по документацията не са открити грешки“, поясни още той.

По думите му, екипът, който е водил раждането на Ренета Томова и срещу, който се надигна общественото недоволство, продължава да работи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и не е излизал в отпуск след трагичния случай.

Ренета Томова почина на 17 август ден след раждането на първото си дете. При протеклото тежко раждане се е стигнало до употреба на форцепс, а детето се е родило с наранявания – с оток на главата и пареза на едната ръчичка. Близките на младата жена посочиха като причина за смъртта й лекарска грешка.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук