Все още няма решение за обявяване на грипна епидемия в Сливен, заболяемостта обаче става все по-висока

Все още няма решение за обявяване на грипна епидемия в Сливен, заболяемостта обаче става все по-висока, това съобщи за Slivenpost.bg д-р Петя Балулова – директор на РЗИ Сливен. Днес следобед ще стане ясно дали такава ще бъде обявена. Заседанието на Щаба за борба с грипа и остри заразни заболявания към 13.00 часа, тъй като постоянно продължават да се събират и обработват данни. Д-р Балулова отправи препоръка към всички да избягват местата с масово събиране на хора, да се спазват санитарно -хигиенните норми, а болните да си останат на домашно или болнично лечение , според препоръката на лекаря, за да не заразяват други хора.

От РУО Сливен също чакат решението на РЗИ Сливен и компетентните институции защото, ако бъде обявена епидемия ще има ваканция за учениците. регионалния инспекторат ще информира с писмо директорите на училища, които дни ще бъдат обявени за неучебни, съобщи началникът на инсректората  Милена Чолакова.

Само за една седмица броят на болните от ОРЗ и грип в Сливен се е увеличил двойно. Най-засегнати са възрастовите групи 0-4 г. и 5-14 години. Извършени са проверки по ОРЗ и Грип в амбулатории за доболнична помощ и се събират проби от заболели лица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук