Всички изборни секции работят нормално, няма жалби и сигнали за нарушения

Всички 187 секционни избирателни комисии в Сливенска община са отворили в 7.00 часа и избирателният ден е започнал, съобщи Стелли Стефанова -говорител на ОИК Сливен. Няма сигнали за неотворени места за гласуване или отворени със закъснение. От подреждането им през вчерашния ден те са били под полицейска охрана, тази сутрин са предадени на назначените за тях комисии.

До този момент няма постъпили жалби и сигнали, уточни Стели Стефанова.Няма промяна в броя на избирателните секции в общината. Те остават 187, с една подвижна, допълнително разкритите в трите болници, Дома за стари хора и Следствения арест, каза говорителят на ОИК.

102 628 са избирателите в Община Сливен, които имат право да гласуват на балотажа. Избори за кмет ще има освен в Сливен, в още седем села на общината – Бяла, Драгоданово, Калояново, Крушаре, Самуилово, Сотиря и Тополчане. Балотаж има и в община Твърдица за избор на кмет на общината, както и за избор на кмет на кметствата в град Шивачево и село Сборище. Балотажи в община Котел има за избор на кмет на кметство в селата Жеравна и Ябланово, а в община Нова Загора – в село Еленово.

Близо 350 служители на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, опазването на изборните материали и пожарната безопасност. По време на изборите полицейските служители ще бъдат извън секциите. Няма да допускат хора с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време на сектор „БДС” днес е от 08.30 до 19.30 часа. Като заявления за удостоверения се приемат до 19,00 часа, получаването става до 19,30 часа.

Изборният ден ще приключи в 20.00 часа. Ако в този час има още желаещи да гласуват, те ще имат възможност да упражнят правото си на вот до 21.00 часа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук