Втори ден земеделска техника блокира важни пътни участъци в Сливенско

За втори ден земеделска техника ще блокира участъци на три важни пътни артерии в Сливенски регион-пътен възел „Петолъчката“ и подстъпите към АМ „Тракия“ след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода. Движението в споменатите участъци ще бъде затворено от 10 до 13 часа, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

От днес в протестите се включват и земеделските производители от Ямболска област. Ще бъде затворен пътят Ямбол-Сливен, както и трите изхода към автомагистрала „Тракия“ на територията на ямболска област.

Фермерите не са съгласни с пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, които предложи правителството. От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук