Въвеждат електронна рецепта до края на годината

Електронна рецепта ще бъде въведена до края на годината. До тогава ще е готова и новата здравна стратегия, която се подготвя в момента. Това съобщи председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова по време на дискусия на тема „Бъдещето на здравната система – хоризонт 2030“, която се провежда в София, пише „Монитор“.

„Устойчиво развитие на здравната система може да се постигне само когато има консенсус между политическите сили по този въпрос“, подчерта Дариткова. Според заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков е постигнато много в областта за финансиране на здравеопазването, но все още има много да се желае по отношение на разходите за здравеопазване за всеки един човек от населението. Той поясни, че съвсем скоро ще бъде публикуван доклад за здравето на нацията, като посочи, че в него вече се забелязват положителни тенденции. Като пример той изтъкна намаляване на детската смъртност.

„В това отношение все още не сме стигнали европейските нива, но тенденцията се оформя като устойчива“ – каза заместник-министър Пенков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук