Въвежда се пропускателен режим в кв. „Надежда“

Въвежда се пропускателен режим в кв. „Надежда“,това е поредната мярка срещу разпространение на коронавирус, която въвежда Община Сливен.

Към пропускателен режим в квартал „Надежда“ се преминава във връзка с множеството сигнали за струпване на хора и с цел опазване на обществения ред и намаляване на движението. Кметът Стефан Радев е поискал от МВР постоянно присъствие на полиция в квартал „Надежда“ и селата Сотиря и Тополчане. МВР, със съдействието на Общинска охрана, следят за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването. Община Сливен засилва информационната кампания сред ромската общност за опасността от заразата и мерките, които хората трябва да предприемат.

Продължава дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, пазара, спирките и други, като тази нощ е извършена дезинфекция и в квартал „Надежда“. Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови отпадъци. Предстои и измиване и дезинфекция на основните булеварди в града, посочват още от общината.

Вече са разкрити 2 телефона за консултация с психолог. Всеки ден от 8 до 13 часа психолог Йовелина Балабанова ще бъде на разположение на телефон 0879 83 83 11, а от 13 до 17 часа – психолог Марияна Бакалска – на телефон 0878 64 09 29. Днес се разкрива още един. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за консултации относно коронавируса.

Общината разкрива два горещи телефона за оказване на психологическа подкрепа

Всички сигнали за нарушения от предприятия по мерките се изпращат до РЗИ.

Областният кризисен щаб откри гореща линия за сигнали

Община Сливен призовава всички жители за дезинфекция на общите части във входовете (асансьори, стълбища, парапети, дръжки, звънци).

С цел ограничаване на движението на възрастни хора от 19 март, четвъртък, временно се прекратява продажбата на билети на цена от 20 стотинки за градския транспорт, както и безплатните пътувания.

Към момента няма потвърден случай на заразен с COVID-19 на територията на Община Сливен. Въпреки това кметът Стефан Радев призовава жителите да не излизат навън, освен ако това не е наложително. Община Сливен призовава също, с цел да се опазят живота и здравето на хората, да работят само аптеките, хранителните магазини и дрогериите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук