Във финансово отношение Община Твърдица ще издържи на пандемията от Ковид-19

Боледуващи служители и работници, от там забавяне на договори и невъзможност за провеждане на търгове, това са основните проблеми, които пандемията от Ковид-19 предизвика при нас, коментира кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов пред Slivenpost.bg.

“Във финансово отношение обаче ще издържим”, категоричен е той. “Ние сме малка община и нямаме големи приходи, които събираме от наеми на пазари и общински имоти. Те са незначителна част от бюджета ни и на нас не ни се отрази, даже тази година с оглед ограниченията, от културния календар почти нищо не сме правили и предвидените средства си останаха“, допълни кметът.

По думите му, приходната част от бюджета на Община Твърдица не е сериозно пострадала заради разпространението на коронавирусната инфекция. „Сега имаме разходи по дезинфекцията и закупуване на предпазни средства, но с наличното се оправяме, не сме закъсали за пари като в големите градове където събират много допълнителни приходи. На нас не ни се отрази на приходната част на бюджета, тъй като имаше други „пера“, от които икономисахме.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук