Възможно е цената на годишния абонамент за „Синя зона“ да бъде намалена

Възможно е цената на годишния абонамент за „Синя зона“ да бъде намален, това съобщи днес кметът Стефан Радев. „Имаме ръст на всички видове услуги, които се предоставят от „Синя зона“, затова не е невъзможно да мислим в посока намаление на годишните абонаменти за паркиране, ако анализа покаже, че има такава възможност и необходимост“, посочи още той. По думите му, въвеждането на тази организация на паркирне е изпълнило основата си цел, а именно да облекчи живеещите в централна градска част и посетителит й от стълпотворението на автомобили, което се получаваше преди.

Разшириха „Синя зона“, около МБАЛ „Ив. Селимински“ паркирането вече е платено

„Имаме искания от почти всички зони около „Синята зона“ тя да бъде разширена. Околните територии се натоварват доста от автомобили и хората, живеещи там отправят искания да се разшири обхвата така, че те да попадат в „Синята зона“. По този начин, ще имат възможност да плащат годишни такси и дефакто да могат да ползват инфраструктурата около домовете си, за да паркират защото тя сега непрекъснато е заета от автомобили“, коментира още Радев.

Според него, ако не беше въведена услугата „Синя зона“ в Сливен, сега централна градска част щеше да е почти непроходима и това да е много по некомфортно за всички – и за живеещите там, и за тези, които я посещават с друга цел.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук