Възпитаниците на шампионката Ваня Стамболова със силно представяне на Държавното военно първенство в Сливен

При оспорвани надпревари в отделните дисциплини, феърплей и завидно домакинство се провежда Държавното военно лично – отборно първенство по лека атлетика в Сливен. През двата състезателни дни се определиха победителите и медалистите в по-голямата част от дисциплините. В тазгодишното 12-то издание на проявата при мъжете се отличава новото попълнение на ВСК „Военна полиция” Светослав Иванов. Дотук сливналията се окичи с три златни отличия. Той победи в спринта на 100 метра, в скока на дължина и изведе щафетата 4х100 метра на своя отбор до първото място.
При жените сред най-добрите се отличиха възпитаничките на ВВМУ „Н.Вапцаров” –Варна, като с по три отличия са Лилия Костадинова и Филотея Димитрова. Костадинова е със злато на 100 и 400 метра и щафета 4х100 метра, а Димитрова със сребро на 100 метра, 1500 метра и злато от щафетното бягане.

Безпорно зад успеха им стои един доказан бивш спортист в европейската и световна атлетика като Ваня Стамболова. Европейската шампионка е водач на отбора на „моряците’’. Тя споделя, че за първи път е от другата страна като треньор и изключително се вълнува за успеха на всеки свой състезател.

Стамболова е медалистка и от Световни военни игри и е с поглед за спорта в армията. Тя даде висока оценка за първенството, което се провежда в Сливен и резултатите на участниците. Надява се нейните възпитаници да са крайни победители в комплексното класиране.
Утре е третият ден от надпреварата, когато ще се излъчат шампионите в още четири индивидуални дисциплини, в смесената щафета 4х40метра и ще бъдат наградени отборните и комплексни победители.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук