Възпитаници на Трето училище сред най-добрите в Нацонално състезание по правопис на английски език

Двама възпитаници на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен се класираха сред най-добрите на финала в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе на 20 март в Американския колеж в София. Александър Иванов от 5 а клас и Виктор Друмев от 6 г клас бяха сред 30 национални финалисти, излъчени от над 8500 ученици от цялата страна, които се включиха в надпревара за спелуване на английски език тази година. Те успяха да преминат десет кръга, в които нямаха проблем с  правописа и превода на 800-те думи от списъка за подготовка. Александър и Виктор бяха сред 12 ученици, които достигнаха до последния етап на състезанието с непознати думи, в който победител бе шестокласникът Антон Марков от Русе.

Александър Иванов и Виктор Друмев бяха наградени с купи, грамоти, раници и ваучери за пазаруване. За своето отлично представяне, те получават и участие в Национален езиков лагер, организиран от  Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” през месец юли тази година.

Награди и грамоти за помощта си в подготовката на двамата финалисти, получиха и техните преподаватели по английски език – г-жа Деяна Бакалска и г-жа Теодора Бонева.

На състезанието в София, за да подкрепят участниците и да ги поздравят за положените усилия да преборят огромната конкуренция, присъстваха посланикът на САЩ в България Кенет Мертен и президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук