Възстановиха „зелените коридори“ за ваксинация

„Зелените коридори“ за ваксинация бяха възстановени с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV. Това гласи последната заповед на председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, а целта е да се усвоят максимални количества от препаратите.

Така, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи.

Припомняме, че с решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния ваксинационен план, като се допусна, по изключение и при налични достатъчно количества ваксини срещу COVID-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се имунизират и лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V. Заради забавяне на доставките на заявените дози ваксина от компанията AstraZeneca от 25.02.2021 г. до 28.02.2021 г. ваксинацията на лица извън приоритетните групи от фаза I – IV беше временно преустановена.

По-рано днес бяха получени  52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca, които бяха разпределени межди личните лекари и здравните инспекции.

Премиерът Борисов сутринта призова да се възобновят „зелените коридори“ там, където има възможност.

По време на посещението си в УМБАЛСМ „Пирогов“ министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи, че утре се очакват още близо 22 000 дози.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук