Въпреки прогнозите за лошо време днес: Ще има „Аида“ на крепост „Туида“

Операта „Аида“ ще бъде поставена тази вечер на сцената на крепостта „Туида“ в Сливен. Спектакълът ще започне в 21.00 часа. Организатори на инициативата са Община Сливен и Старозагорската опера. Въпреки прогнозите за лошо време днес  спектакъл ще има, съобщават организаторите и призовават посетителите при възможност да си осигурят дъждобрани или чадър. Само при много силен дъжд е възможно отлагане на представлението.

Ролята на Радамес ще изпълни оперният певец и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев. Спектакълът ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов.

Ще бъде монтиран екран за мултимедийни ефекти и прожекции. В спектакъла на коне ще се включат и членове от Прабългарска школа за оцеляване „Бага Тур“.

На 16 юли, на същата сцена, ще прозвучат вечните хитове на „QUEEN“ в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов. Концертът „Шоуто продължава“ – QUEEN Tribute ще дирижира младият диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук