Вятърът в Сливен достига скорост от 90 км/ч.

Вятърът в Сливен достига скорост от около 90 км/ч., има подадени няколко сигнала за нанесени щети, които своевременно са обработени. Това съобщи за Slivenpost.bg инж. Снежана Кънева – от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Единият от сигналите е за паднало дърво на общински път между селата Гавраилово и Злати войвода, но то своевременно е отстранено и няма затворени пътища в общината. Има подаден сигнал и за отлепена хидроизолация на сграда в кв. „Дружба“, както и за разпилени боклуци, допълни още тя.

По думите й, не са получавани сигнали за наводнени приземни етажи или мазета след дъжда, който падна в следобедните часове в Сливен вчера. 6 литра на кв.м. е количеството на падналите валежи, няма информация и постъпили сигнали за сериозни щети от падналата градушка. Щабът е в непрекъсната връзка с аварийната група, както и с кметовете на населени места,  с готовност за своевременна реакция, посочи още инж. Кънева.

Заради силния вятър за града днес е обявен жълт код за опасно време. Температурите през деня ще са в интервала 6-11 градуса.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук