В кв. „Дружба“ опасни изсъхнали клони висят над място където играят деца и спират коли

Опасни и изсъхнали клони на дървета са надвиснали над място където играят деца, спират и преминават коли близо до бл. 34 в кв. „Дружба“. За това ни сигнализира Енчо Георгиев с цел отговорните институции да го чуят и да реагират навреме, а не след като вече стане инцидент.

„След премахването на незаконните гаражи през пролетта тази година се освободи място където минават и спират коли и играят деца, а над тях висят опасни клони. Дърветата са сигурно поне 50-60 годишни и се намират вътре в ремонтната база на бившата танкова бригада точно до блок 34. Едно от дърветата е изцяло сухо то е и доста голямо, другите са също са големи, макар че са все още зелени те са от такъв тип, който се троши много лесно при буря, затова трябва да се кастрят периодично и да се извършва контрол“, коментира пред Slivenpost.bg Енчо Георгиев.

По думите му, той вече е сигнализирал компетентните органи за надвисналата опасност, но се опасява, че докато се стигне до тяхната реакция може да стане инцидент. „Вчера препратих сигнали на всички мейли –  на кмета на общината, на Общинския съвет и на еколога на община Сливен. Върнаха ми отговор, че бил регистриран моя сигнал, но кога ще има реация на него не се знае, дали когато стане вече някоя беля и инцидент, бъде строшен нечий автомобил или убит човек“, коментира още той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук