В края на лятото Крушаре ще има ремонтирана здравна служба

В края на август Крушаре ще има ремонтирана здравна служба, до тогава ще приключат възстановителните дейности по сградата, която пострада при пожар през месец януари и жителите на селото останаха без здравно заведение.

„Обектът е от изключително важно значение за жителите на селото и затова насочихме усилия към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение, което сериозно пострада при пожара и вътре стана абсолютно необитаемо. Затова предприехме спешни мерки да възстановим сградата. Покривът е изцяло нов, оборудването и обзавеждането ще са изцяло нови. Тази служба е много важна за Крушаре и ние като община формално нямаме ангажименти по организиране процеса на здравеопазване, но всъщност ни е ясно, че без да осигурим условия, тук няма как да има лекарска практика.  Стремежът ни е да осигурим подходящи условия в кабинетите на лекарите, стоматолога и дрогерията, които се помещават в здравната служба, и най-вече за пациентите. Не можем да позволим население от над 2 000 души, сред които многодетни семейства и възрастни хора, да бъде лишено от медицински и стоматологични грижи“, каза  кметът Стефан Радев, който днес посети изгорялата сграда и инспектира ремонтните дейности.

При пожара, който възникна на 4 януари, беше унищожен покривът на сградата, увредени бяха изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата, както и мълниезащитата и електроинсталацията. Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите, целостта на сградата беше спасена и беше предотвратено по-нататъшно увреждане.

Ремонтните дейностина здравната служба стартираха в средата на юни. Последиците от инцидента бяха възстановени за кратко време. Покривът беше обновен около месец след пожара със средства от републиканския бюджет. В момента се извършва цялостен вътрешен ремонт на сградата, смяна на дограмата и подовите настилки. Таваните ще бъдат облицовани с гипсокартон. Ще бъдат поставени вътрешни интериорни врати, а на входа – алуминиеви. Ще се извърши ремонт на ВиК-мрежата и електрическата инсталация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук