В Общински фонд „Култура” има 57 370 лв. за проекти, свързани със Сливенския край

 

Общински фонд „Култура”  разполага с 57 370 лева, за да финансира проектни предложения в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край. Това съобщи председателят на фонда Соня Келеведжиева.

„Очакваме качествени проекти, както и отново да популяризираме дейността на фонд „Култура”. Разполагаме с достатъчно средства и при стойностни предложения ще ги финансираме“, каза още Келеведжиева. Тя припомни, че през есенната сесия на фонда са одобрени само три проекта.

Проектите се приемат до 15 март, включително, в деловодството на Общинската администрация.

Съгласно Правилника за работа на фонда, право да подават предложения имат организации, културни институти и индивидуални дейци на културата от страната и чужбина.

Проектите могат да бъдат в различни форми на музикалното изкуство, художествени или литературни произведения, документални филми, изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.

Общински фонд „Култура” допуска и подкрепя финансово стойностни образци на културата, допринасящи за съхраняване и обогатяване на духовния живот на региона.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук