В РИК Сливен няма жалби и сигнали за нарушения на предизборната кампания

В РИК Сливен няма жалби и сигнали за нарушения на предизборната кампания. Има само един сигнал подаден от полицията в Котел за установяване на двама младежи, които лепят плакати на нерегламентирани за това места, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова.

От кандидатските листи са заличени две лица, това са представители на Коалицията „Изправи се. Мутри вън!“ и „Български съюз за директна демокрация“. Така кандидатите за 6-те депутатски мандата от Сливенска област остават 183-ма.

„В почти всички училища на територията на община Сливен ще има секции за хора с увреждания, като това не означава, че те трябва да гласуват точно там, могат да го направят във всяка една секция, в която им е удобно. В учебните заведения вече тече подготовка за провеждане на изборния процес, занесени са паравани , залепят се жълти стикери за спазване на дистанция, раздадени са маски и дезинфектанти.

Изборната подготовка тече нормално, изпратени за отпечатване са таблата с кандидатските листи и методическите указания за гласуване – съответно за машинно гласуване и за такова с хартиена бюлетина. На 2 април в Сливен ще пристигнат машините за гласуване, а на 3-ти ще бъдат разпратени по секциите заедно с изборните книжа“, посочи още Стефанова. Има създаден график за получаване на документите от СИК-овете. За Сливен те ще се раздават в зала Май на 3 април от 14.30 часа.

По думите й, към момента е образувана само една допълнителна подвижна секция, очаква се да има проблем със запълване съставите на комисиите в Ковид отделенията и тези, които ще обслужват карантинирани граждани.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук