В сливенските села въртят далавери с обезщетенията за закланите домашни прасета

Няколко сигнала за далавери в сливенски села с парите, които държавата дава като обезщетение за унищожените домашни прасета бяха подадени към редакцията на Slivenpost.bg. Според информацията, много хора, които нямат прасета, които са ги продали месеци преди да пламнат огнищата с африканската чума, са декларирали „ с хвърчаща декларация“, че имат прасета и са включени в списъците за въпросните 300 лв. обезщетение. Хората смятат, че кметовете знаят за това, но си затварят очите за подобни ситуации защото може би и те ще „намажат“.

Явно някой се опитва да“изкяри“ от трагедията, да лапне поредния анонимен лев „през чумавото“, да обере част от парите предвидени за истински пострадалите от бедствието!

В други времена това се нарича мародерство и се знае какво е наказанието!

И пишем това не само от възмущение, а като сигнал, че надлежните органи /дал Господ такива/, ще се сезират и вземат мерки да се провери кой наистина е пострадал и кой иска да открадне едни пари!

И то преди да е изядена баницата защото после ще можем да съберем от нея само ….изяденото!

Истинска Нашенска Свинщина !

1 Коментар

  1. Това следваше да се очаква след безумното решение да се колят прасетата, без да се опишат и изследването.
    Вероятно някой много е искал да изколи прасетата, за да осигури бизнес на големите свиневъди, но описването изисква изследване, а изследването щеше да покаже, че няма нито една болна свиня…
    Това можеше да доведе от регистрация на животните и по-нататъшното им обследване, но явно не това е била целта, а да покажем, колко страшна е болестта и че няма никакъв шанс двете камиончета-играчки, които властта закупи за много милиони лева, няма да свършат никаква работа.
    Ще има още много далавери, но трябва да си голям идиот, за да не го предвидиш, когато представяш едно писмо с молба до стопаните като заповед за избиването…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук