В Сливенско е предотвратена е злоупотреба за над 100 хил. лв. с европейски средства,трима са арестувани

В Сливенско е предотвратена е злоупотреба за над 100 хил. лв. с европейски средства, трима са арестувани при спецакция по противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развитие. Акцията е проведена от ОДМВР-Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“-София.

На 7 юли служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съвместно с екипи на ДФЗ-Ямбол, и Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен са извършили проверки на 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.

В хода на извършените полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд „Земеделие“ данни. В 12 от обектите не са
установени живи животни. На някои от заявените адреси за отглеждане проверяващите не са намерили съществуващи сгради или такива годни за тази цел. В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година.

По първоначални данни субсидията, която e трябвало да бъде получена за стопанската
година, въз основа на подадените неверни данни към Държавен фонд „Земеделие“ е за
над 100 000 лева. Трима са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по извършените проверки продължава.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук