В Сливенско няма училища, които са поискали да минат изцяло към онлайн обучение

В област Сливен няма училища, които са поискали от просветния министър учениците им от всички класове, не само гимназистите, да минат към онлайн обучение. Това съобщи за Slivenpost.bg началникът на РУО Сливен Милена Чолакова.

Към момента 15 училища в страната са изпратили искане до Красимир Вълчев да преминат изцяло на онлайн обучение и са получили разрешение за това, съобщи самият министър по време на днешния брифинг на НОЩ. Най-много те са в София, останалите са в Търговище, Шумен, Русе. По думите му, се очаква увеличения на броя на училищата, които ще пожелаят да провеждат учебни занятия изцяло в електронна среда. „За съжаление има вече 4 смъртни случаи в системата. За това трябва да бъдем отговорни и да помогнем на лекарите да се справят със ситуацията”, добави образователният министър.

„Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто. Не трябва да величаем онлайн обучението, тъй като то има пропуски. В момента ситуацията е такава, че няма единна формула, няма единно решение. Продължавам да съм на мнение, че училищата не трябва да се затварят първи и трябва да се действа локално. Факт е, че положението се влошава и моите аргументи стават все по-леки”, каза още Вълчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук