В Сливен днес ще връчват награди и отличия за принос в развитието на града

Тържествена сесия на Общински съвет Сливен във връзка с празника на града – Димитровден ще се проведе днес от 11.00 часа. На нея ще бъдат връчени награди за принос в икономическия, културния и социален живот на Сливен. Тържествената сесия започва в 11.00 часа.

Тържественият концерт по повод връчването на годишните награди на Община Сливен за 2019 г. ще се проведе от 18.00 ч. тази вечер в зала „Сливен“. Участие в концерта ще вземат струнен квартет „Интро“, Тримата български тенори и поп-певицата Марияна Попова. Входът е свободен.

По време на събитието ще бъде връчено най-високото отличие наградата „Добри Чинтулов“ за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура. Тази година носител на наградата е цигуларят Георги Калайджиев.

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” ще получи бизнесменът Стоян Стоянов, а доц. д-р Мария Тодорова е носител на награда „Милосърдие“ за 2019 г.

На откритата сцена на пл.“Хаджи Димитър“ от 19.00 часа гражданите и гостите на Сливен ще могат да чуят изпълнения на хаус музика на саксофониста Милен Стойков. В 19.30 часа на сцената ще излезе певицата Михаела Филева. Концертът ще завърши с празнични фойерверки.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук