В Сливен жестокостта към животни остава безнаказана

Сливенската полицията до момента не е разкрила нито един случай на жестоко отношение към животни. Въпреки, че стопаните на пострадали или убити животни подават жалби в полицията, сигнали в прокуратурата и търсят помощ от закона, резултат няма. Така д-р Мирослав Кожлеев ръководител на ветеринарна клиника „Привет“ коментира ситуацията от последните дни, при която неизвестен стреля с въздушна пушка по домашни котки в кв. „Речица“. Извършителят все още не е намерен, а докторът се надява да няма повече ранени или убити от него животни. д-р Кожлеев е оперирал две от животните, които се възстановяват едното ще накуцва, а другото вече е с ампутирано краче.

„Обикновено собствениците търсят помощ, но не ги приемат насериозно, мислят,че живота на котката и кучето е нещо нестойностно и затова не обръщат абсолютно никакво внимание, гледат да замитат такива случаи все едно, че нищо не се е случило. Миналата година имаше 17 отровени кучета в село Гавраилово, отново имаше жалби до полицията, но няма свидетели и нищо не се случи, коментира още той. По думите му, обикновено се оказва, че свидетели на посегателството липсват или пък хората ги е страх да свидетелстват и нещата остават така. „Преди години дори простреляха жена, която храни бездомни котки“, допълни ветеринарят.

Относно наличието на зоополицаи в Сливен доктор Кожлеев коментира, че не е виждал или срещал такъв представител на закона. „Зоополицай при мен не е идвал, не е задавал въпроси да се поинтересува от даден случай или да свърши нещо въпреки, че непрекъснато се стреля и подаваме сигнали за жестоко отношение към животни“, допълни докторът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук