В Сливен и в седем села от общината ще избират кмет на втори тур

102 704 избиратели в Община Сливен ще имат право да гласуват на балотажа на 3 ноември. Най-младите избиратели са 5-ма, те навършват пълнолетие в изборния ден. Младежите са от селата Драгоданово, Тополчане, Селиминово и двама в Сливен. Най- възрастните гласоподаватели са трима, това съобщи Стелли Стефанова- говорител на ОИК Сливен. По думите й, днес в Сливен ще пристигнат изборните книжа и утре ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии.

На 3 ноември избори за кмет ще има освен в Сливен и в още седем села на общината – Бяла, Драгоданово, Калояново, Крушаре, Селиминово, Сотиря и Тополчане. Там основните опоненти са от ГЕРБ и БСП, има и представители на БАСТА и ДПС.

До момента в ОИК Сливен са постъпили три жалби, касаещи изборите за общински съветници. От НФСБ – БЗНС заради липсващи според тях преференции, от ПП „Възраждане“ – където един от кандидатите смята, че броя на преференциите за него са повече от тези на втория в листата Владимир Стефанов и от ПП Българско национално обединение. Те искат проверка заради големия брой недействителни бюлетини в секциите от 113 до 120.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук