В Сливен няма подслон за бездомници в студа

Снимка : Sofia photo agency

Изграден подслон за бездомници в студа в Сливен няма. Бездомни хора, които няма къде да се приютят в студеното време, може да бъдат настанени само временно в един общински апартамент. Такава е картинката в Сливен при прогноза за идващи през следващите дни студ, виелици и сняг.

Предстои седмица, в която зимата ще напомни, че е факт, а в града ни ще има хора, изпаднали „зад борда“, които няма къде да се скрият от този студ и да получат топла храна. Единственият им шанс за топлина е някой да подаде сигнал за тях в Община Сливен и те да им помогнат.

  1. От БЧК Сливен не разполагат с ресурс, за да окажат помощ, съобщи директорът на организацията в града Моника Сярова. „Не разполагаме с други помещения, освен офис сградата си. Преди години сме правили запитване дали има бездомни лица на територията на Общината, но ни беше отговорено, че няма такива, допълни още тя. По думите й, само Общината, разполагаща с ресурс от общински жилища, може да помогне на изпадналите в нужда наши съграждани.

В края на миналата година от общинското ръководство съобщиха, че има готов проект за изграждане на Кризисен център за бездомни лица в Сливен. Планира се и изграждането на Кризисен център за лица, жертви на домашно насилие. Те са включени в общ проект, който през този месец ще бъде подаден за одобрение. Предвидени са над 2 млн. лв., за изграждането на двата центъра, съобщи зам.-кметът Стоян Марков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук