В Сливен откриват изложба с творби на българчета, живеещи в чужбина

Изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина – „Обич за България“ ще бъде открита днес в ОУ „Димитър Петров“ – Сливен. Тя е инициирана от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.

Инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища, и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница. Целта е да се предостави възможност на децата да покажат България такава, каквато я помнят, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Рисунките са на деца, посещаващи български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Изложбата, съдържаща 60 картини, е пътуваща. Ще бъде достъпна за по две седмици във всички областни градове. В град Сливен рисунките,  експонирани в ОУ „Д. Петров“, могат да бъдат разгледани в периода от 10 до 21 юни 2019 г.

Най-учтиво каним всички, които проявяват интерес, да присъстват на откриването на изложбата „Обич за България“.  За нас ще бъде чест заедно да изразим подкрепата си към българските деца, живеещи извън пределите на България, но носещи в себе си безгранична любов към нея.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук