В Сливен събират подписка за канонизацията на Левски

Подписка за канонизацията на Васил Левски се събира в Сливен вече два дни. „Хората искат Апостола на свободата да бъде обявен за светец от църквата и се подписват, само за няколко часа през първия ден събрахме сто подписа“, съобщи Доброслав Иванов, областен координатор на НФСБ в Сливен. Мястото където се събират подписите е пл.“Васил Левски“. На този етап подписката се събира само в Сливенска митрополия. Очаква се и Бургас да се присъедини към инициативата.

Подписката ще бъде връчена на сливенския митрополит Иоаникий, който участва в комисията по канонизация към Българската православна църква. Събирането на подписи е в подкрепа на искането на Националния изпълнителен комитет на партията до Светия синод откъдето няма отговор повече от година. От НФСБ искат Левски да получи такова признание от църквата каквото е получил от българския народ.

В подписката за канонизацията на Левски се включи и журналистката Веселина Седларска, която изрази надежда, че църквата ще чуе, какво иска народа. Според нея, ако все пак това не се случи, то няма да попречи на хората да мислят за Левски като за светец.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук