В Сливен ще има благотворителен„Панаир на добрината“ от деца за деца

Благотворителен „Панаир на добрината“ от деца за деца ще се състои в Сливен на 20 декември, от 12.30 часа в S- MOL H&M. Организатори на събитието са зрелостниците на Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“  в София и Националната асоциация по мукополизахаридоза, съобщи председателят на Асоциацията Десислава Христакева – Атанасова.

По време на панаира учениците ще продават коледни украси, изработени от самите тях. Средствата са предназначени за децата с изключително рядкото заболяване мукополизахаридоза. Това е рядко генетично увреждане, водещо до липсата на производство на важен ензим. В резултат на ензимния дефицит се увреждат всички жизнено важни органи, появяват се ставни изменения и в много случаи се засяга  централната нервна система. В България пет деца са с това увреждане.

Панаирът на добрината е ежегодна благотворителна инициатива на зрелостниците на Втора английска езикова гимназия, стартирана през 2014 година. Всичко започва като проект по свят и личност на група ученици, но през годините невероятният успех и добрите каузи превръщат панаира в училищна традиция.

Целта на проекта е учениците да покажат своята съпричастност към деца, страдащи от редки заболявания и техните семейства. Всяка година се избира различна болест и се набират средства за подпомагане на пациентите. Тези средства биват дарявани на организациите на пациентите и служат за лечението им.

На изпращането на зрелостниците, те носят бели тениски с логото на кампанията, които са и основния нейн символ. Така възпитаниците на Втора английска показват, че помагането на тези в нужда е по-важно от всяка скъпа рокля.

Щандът за благотворителния базар в Сливен е предоставен от фирма Гочеви, в лицето на Здравка Гочева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук