В Сливен ще отбележат Международния ден на младежта с ателиета, танци и концерти

С творчески ателиета, танци и концерти в Сливен ще бъде отбелязан Международния ден на младежта 12 август. Организатори на инициативите са Младежки дом и Младежки общински съвет Сливен. Вместо само в един ден, проявите ще бъдат разпределени през цялата седмица от 12 до 17 август.

На 12 август от 10.00 до 14.00 ч в градинката „Кълбото“ ще има ателиета по  „Квилинг“/цветя и предмети/, за изработване на глицеринови сапуни, по грънчарство,по изработване на предмети от дърво. Там ще бъдат разположени и информационни щандове за младежи на Европа Директно, Младежки дом, Областен информационен център/ОИЦ/, Превантивно-информационен център/ПИЦ/, щанд на Арт център“Седем“ и читалища от област Сливен. В градинката ще има също щандове за пчелни и здравословни родукти.

От 19.30 часа същия ден в Градската градина ще има концерт на млади таланти от Школи „Усмивка“, „Кода“ и „Ритъм“ и групите „Монолог“ и „Висша идентичност“

На 15, 16 и 17 август от 17.00 до 21.00 ч в на плочата в градската градина : ще се провеждат йога клас с Кристина от Гауранда йога Институт, Salsation клас с Борис Панайотов /съвместно с Военен клуб- Сливен/, Ателиета за рисуване върху стъклени буркани, рисуване с къна, изработване на цветя от хартиени салфетки, спортно ориентиране, Концерт и филмова вечер.
 

Денят 12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България и в Сливен за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г.

Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук