В Сливен ще събират капачки и кенчета за закупуване на детска линейка

Благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“ започва да събира и алуминиеви кенове в подкрепа на каузата си за детско медицинско оборудване. Желаещите да се включат в инициативата могат да го направят на 16 октомври от 10:00 – 14:00 пред магазин LIDL в Сливен на бул. Цар Симеон 37. Освен пластмасови капачки, вече ще се събират и алуминиеви кенове.

Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран безкрайно много пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат произведени отново само след 60 дни. Чрез участието в акциите на „Капачки за Бъдеще“, всеки ще може да допринесе не само за рециклирането на вложения алуминий, но и ще подкрепи една благородна и стойностна кауза.

За последните 4 години от неправителствената организация „Капачки за Бъдеще“ са дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски и неонатлани отделения за още 14 български лечебни заведения и са осигурени средства неонатална линейка със специално оборудване в помощ на най-малките пациенти от страната. Продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук