В яз.„Асеновец“ вече има 17,5 млн. куб.м. вода, запасите са достатъчно за питейни нужди

Снимката е илюстративна

В резултат на падналите проливни дъждове през последните две седмици в язовир „Асеновец“ към момента има 17,5 млн. куб. метра вода, съобщи пред журналисти областният управител Чавдар Божурски. Той припомни, че неотдавна е имало критични моменти, в които нивото в язовирната чаша е паднало до 7 млн. при вместимост от 28 млн. кубика. В язовир „Жребчево“  наличният обем от вчера надхвърли половината при обща вместимост от 400 млн. кубика.  Притокът и към двата язовира продължава.  Според областния управител, ситуацията не е толкова критична, за разлика от миналата година. „Още повече, че има месец-два до края на зимата. Налични са достатъчно запаси, както за питейни нужди, така и за напояване“, заяви Чавдар Божурски.

Последните проливни дъждове не са причинили сериозни щети в областта. Подадени са сигнали за известни проблеми в обекти от районите с малки населени места. Сигналите са предадени на държавната комисия по бедствията и авариите за отпускане на средства.

И тази година областният управител е поискал от МС финансиране за почистване на коритата на реките извън регулацията на населените места.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук