В 11-то училище отвори врати STEAM център-„Планета ЦЕРН“

В навечерието на Първа пролет и Деня на водата в СУ „Константин Константинов“, отваря врати дългоочаквания STEAM (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) център  – „Планета ЦЕРН“. С това събитие се поставя и началото на празничните мероприятия по повод патронния празник на училището, съобщават от учебното заведение.

На тържественото  откриване са присъствали Веселин Вълчев – областен управител – Сливен, Стоян Марков – заместник-кмет по икономическо развитие на Община Сливен, Кристиана Добрева-Станкова – началник на РУО – Сливен, доц. д-р Ваньо Иванов – заместник-декан по научно-приложна дейност в ТУ София, ИПФ Сливен, както и преподаватели от ТУ София, ИПФ Сливен, директори на училища, директори на детски градини и учители.

„Планета ЦЕРН“ е създадена с много желание и всеотдайност от страна на целия екип на училището  ни. Проектът бе финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма  „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата му стойност е около 350 000 лева. Центърът за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН) ще даде възможност на учителите да представят учебните предмети в реален аспект, да мотивират учениците да експериментират и учат с желание. Иновативната среда е най-важният подарък за училището, защото ще даде на учениците любов към  ученето’, допълват от училището.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук