В 292 избирателни секции ще гласуват жителите на Областта на 14 ноември

292 са избирателните секции в Сливенски избирателен район за изборите на 14 ноември. Около 260 ще са машините, на които избирателите от областта ще упражнят правото си на вот. Вече са поръчани и хартиени бюлетини, по 176 хил. за всеки от двата вида избори. Те ще се използват в населените места където няма да се гласува с машини, а останалите са резерв, ако има проблем с устройствата за гласуване. Това съобщи днес  Минко Стефанов- говорител на РИК Сливен.

Най-много са избирателните секции-181 в община Сливен, 62 – в Нова Загора, 30 са секциите в община Котел и 19 – в община Твърдица.

„Досега в работата си РИК Сливен е приела 15 решения, като всички те могат да се видят в сайта й, а заседанията се предават онлайн. Комисията е назначила трима експерти и трима сътрудници, които да подпомагат работата й. За четирите общини в областта са назначени отговорници за по-пряка връзка с местните администрации. Определена е и комисия по жалбите към РИК Сливен“, посочи още Минко Стефанов.

По думите му, е създадена организация и за подвижни секции, където се наложи. На тези избори ще има и наблюдатели, допълни още той.

Въпреки, че на предходните избори, гласоподавателите се справиха с машинното гласуване, седмица преди деня на изборите в Областната администрация  и общините ще бъдат поставени машини пробно гласуване, коментира Минко Стефанов.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук