Галя Захариева кмет на Община Нова Загора: Свободата ни прави личности

Днес е ден да се поклоним пред подвига на нашите деди! Да почетем паметта на борците за свобода! Да кажем, че помним и учим наследниците си на техните завети!
Днес поставяме венци в памет на миналото, но и да не забравим, че основният ни дълг е да пазим Родината и да пазим свободата си.
Уважаеми новозагорци,
Всяко време има своите предизвикателства. Нашето изисква да отстояваме здравите морални ценности и свободата си. През последните години се научихме да искаме много и да даваме малко, да слушаме само себе си, да приемаме общото благо като временна кампания за добър имидж, да разчитаме, че друг ще свърши нашата работа и да разбираме свободата като свободия. Но въпреки всичко, дълбоко в себе си и във всеки важен момент, ние знаем и вървим по верния път, знаем колко сме силни, когато сме обединени, знаем как да пазим и отстояваме свободата си.
Ако това не беше така, отдавна нямаше да има венци пред паметниците ни, отдавна нямаше да се радваме на малките и големите герои, отдавна щяхме да престанем да се вълнуваме от проблемите и да подаваме ръка на приятел, съсед или напълно непознат. Примерите са много и те ме карат в ден като този да се гордея, че съм част от тази общност.
Свободата ни прави личности. Тя не позволява да бъдем забравени, така както не са забравени нашите предци! Да живее България!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук