Гастрольори от Лом пробутаха фалшива валута в сливенско обменно бюро

Гастрольори от Лом са успяли да пробутат фалшива валута в сливенско обменно бюро. Полицията е арестувала мъж и жена при опит да прокарат в обръщение фалшивите пари.

Работата по случая е започнала на 2 април, след получен сигнал, че в обменно бюро в Сливен е направен опит да бъдат прокарани в обръщение 1000 фалшиви швейцарски франка. Предприети са заградителни мероприятия, при които е установен и спрян лек автомобил „Опел Вектра“. В него са намерени две фалшиви банкноти с номинал 1000 швейцарски франка. Автомобилът е управляван от 33-годишен мъж, с него е пътувала и жена на 23 години, и двамата от Лом. Те са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа.

В хода на разследването е установено, че мъжът е прокарал в обръщение 1000 франка в обменно бюро в Димитровград. Последвали са процесуално следствени действия в жилище, обитавано от двамата задържани, където са намерени фалшиви швейцарски франка и друга валута. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук