Ген. Кольо Милев:Проблемите в града са огромни, виждаме ги всеки ден, но трябва да се вижда и какво става по селата

Кандидатът за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев заедно с кандидати за общински съветници от коалиция “БСП за България“ бяха посрещнати от жителите на селата Камен, Селиминово и Голямо Чочовени с надежда и очаквания за промяна в техните населени места.

По време на срещите, хората споделяха, че един от най-големите им проблеми е липсата на медицински пункт и аптека. Отнема им цял ден да идат до Сливен на преглед или за лекарства, тъй като автобусите са нередовни и на рядко.

Тъй като в селата има доста жители, които се занимават с пчели, те коментираха с ген. Милев и кандидатите за съветници Наредбата за пчеларството. По думите им, пчеларите са едни от най-ощетените от към подпомагане и имат нужда някой да лобира и за техните интереси.

Премахването на Синята зона пред Областната болница в Сливен също се оказа сред исканията на живущите в малките населени места. „Когато идваме при лекар, понякога чакаме по няколко часа, парите не ни стигат за лекарства, а трябва и за паркиране пред болницата да плащаме“, недоволстват те.

Непочистените дерета, които са се превърнали в сметища и обрасли с растителност пък са сред проблемите, които притесняват жителите на сливенското село Голямо Чочовени. „Гледката беше отчайваща – непочистено, търкалящи се всякакви боклуци, миризма. Обидно е за хората, които живеят в селото“, коментира кандидатът за кмет на Община Сливен.

Според него, проблемите в града са огромни, виждаме ги всеки ден, но трябва да се вижда и какво става по селата.

На срещата с жителите присъства и кандидатът за кмет на Голямо Чочовени от БСП – Христо Христов, който те познават добре, заради неговата отзивчивост и готовност да помогне на всеки, който има нужда.

Обвинения към местната власт, че не се интересува особено от живота на хората по селата бяха изказани по време на предизборната среща в Селиминово. Там занемарената улична инфраструктура и работното време на детската градина с голяма база, а малко работно време, бяха тема на разговора. Хората поискаха тя да работи целодневно, а не от 8 до 10 часа.

В края на срещите, ген. Милев и кандидатите за съветници изказаха благодарност към всички за отзивчивостта, за доверието, за споделените притеснения и поеха ангажимент да работят за тяхното преодоляване.

Ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от „БСП за България“ са с номер 1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук